<< Nazad



 

 

Raport iz "plavog" tabora

SIDNEJ, 8. septembra (Tanjug) - Raspoloženje i stanje u jugoslovenskom olimpijskom timu na Igrama u Sidneju je veoma dobro, ocenio je za domaću javnost šef jugoslovenske misije u Australiji Aleksandar Boričić.

Posle početnog nesnalaženja i privikavanja na nove klimatske i vremenske uslove, način ishrane i smeštaja, kako kaže Boričić, danas sve bolje funkcioniše.

Zadovoljstvo u olimpijskom kampu je, tim veće, s obzirom da ni jedan sportista do sada nije osetio nikakvu promenu na klimatske uslove, iako je poslednjih dana u Sidneju vreme naglo zahladnelo. Zbog toga su lekari državnog tima najnezaposleniji deo ekspedicije, ali i najraspoloženiji zbog takve situacije.

"Uslovi za trening su izvanredni, jer su sportistima na raspolaganju data najbolja borilišta u olimpijskom kompleksu koja, mora se priznati, deluju impozantno. Imali smo određenih problema u početku sa krevetima, jer su neki takmičari tražili duže ležajeve. Sada je i to sređeno, pa nemamo većih problema", kaže Boričić.

Kako ističe Boričić među jugoslovenskim sportistima, koji su već duže u Olimpijskom selu, primetno je nestrpljenje da što pre počnu sa takmičenjem.Radi uz dogovor, pa se svi poslovi završavaju na vreme. Kontakti među stručnjacima, trenerima, članovima misija i takmičarima su svakodnevni. Gužve, međutim, nema jer se radi brzo i ekspeditivno.

"Za koji dan ćemo biti kompletni u Olimpijskom selu. Pridružiće nam se košarkaši I vaterpolisti, koji se već nalaze u Australiji, a iz Evrope pristiže preostali deo atletske ekpedicije sa trenierima i kajakaši. Sve je spremno za njihov dolazak i očekujemo da će se lako uključiti u život Olimpijskog sela", naglašava Boričić.

Sportiste je naročito obradovala činjenica da je u Sidnej stigla oprema, koja je izuzetno kvalitetna, ali ne i kompletna.

"Deo opreme za neke sportiste još nije stigao, ali se nadamo da to neće biti problem. Kada stigne oprema i kada nam se pridruži preostali deo tima, stvoriće se uslovi da se ostvari cilj - žetva što više medalja", zaključuje Boričić.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu