<< Nazad



 

 

Među rukometašima sjajna i radna atmosfera

SIDNEJ, 7.septembra (Tanjug) - Ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti jugoslovenski rukometaši će do početka takmičenja na Olimpijskom turniru u Sidneju u potpunosti sprovesti sve što su zacrtali.

Trenutna situacija u taboru naše reprezentacije je veoma dobra, a, kako je istakao trener Veselin Vuković, među "plavim" rukometašima nema baš nikakvih problema.

"Niko nije ni najbezazlenije povređen tako da punom parom treniramo dva puta dnevno. Igrači disciplinovano izvršavaju obaveze i čine sve da tempiraju formu za veliko takmičenje. Ustaljenim tempom realizujemo plan pa smo, igrači i savezni trener Veselin Vujović i ja sasvim zadovoljni trenutnim stanjem stvari", izjavio je Vuković.

On je naveo da su posle napornog puta iz Beograda, koji je sa zadržavanjima i formalnostima trajao puna 32 sata, svi u početku bili razočarani uslovima smeštaja u olimpijskom selu. Međutim, istakao je Vuković, privikli smo se, svesni da su svi sportisti u istoj poziciji i posle aklimatizacije, okrenuli smo se poslu.

"Nema gunđanja čak ni među igračima koji brane boje bogatih inostranih klubova. Do sada smo imali sedam treninga, dvorane su dobro opremljene i radimo na podlozi kakva će biti i u dvorani Olimpijskog turnira. Bitno je da imamo zaista sjajnu, zdravu atmosferu u ekipi i uslove da na zadovoljavajući način ispunimo zadatke", rekao je Vuković.

Do starta Olimpijskog takmičenja, 16.septembra, kada se u okviru A grupe sastaju sa Južnom Korejom, naši rukometaši će odigrati tri kontrolne utakmice - 8.septembra sa Tunišanima, 11.septembra sa Špancima i 14.septembra sa Francuzima.

"Te utakmice moramo shvatiti ozbiljno i odigrati punom snagom. Svako opuštanje moglo bi štetiti zbog mogućnosti eventualnog povređivanja igrača. Ujedno će koristiti za glazuru forme, pravu proveru za ono što predstoji", naglašava Vuković.

Prema njegovim rečima najveću nepoznanicu u A grupi u kojoj su pored Jugoslavije još Rusija, Nemačka, Egipat, Kuba i Koreja, "plavima" će predstavljati prvi rival.

"Znamo samo neke njihove igrače koji igraju po Evropi i ništa više. Prvi put ćemo ih videti na treningu tek 10.septembra i moramo ih dobro prostudirati. Ne treba ni naglašavati koliko je bitna prva utakmica na turniru" istakao je Vuković.

Vuković dodaje da će Jugoslaviji najteži rival u A grupi biti Nemačka.

"Nemce smo videli nedavno i neprijatno smo iznenađeni. Imaju izuzetno jaku ekipu, kompaktan i uigran sastav. Videćemo šta će biti. U mečevima s takvim rivalima odlučuju nijanse pošto i mi imamo odličan tim i klasne igrače. Trudićemo se da zauzememo što bolju poziciju u grupi kako bi u nastavku takmičenja dobili lakšeg protivnika iz B grupe", zaključio je Vuković, ocenivši da uz tradicionalno jake Ruse, ozbiljan rival mogu biti i Egipćani.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu