<< Nazad



 

 

Bojana Radulović u dresu s mađarskim grbom

BUDIMPEŠTA, 6. septembra (Tanjug) - Jedan od najboljih bekova sveta i nekadašnja reprezentativka Jugoslavije u rukometu Bojana Radulović na Olimpijadi u Sidneju naći će se u dresu s mađarskim grbom.

Levoruka igračica, rođena na Paliću, krajem prošle godine je dobila mađarsko državljanstvo i nedavno je, tokom olimpijskih priprema održanih u Francuskoj, prvi put nastupila za novu domovinu.

Bojana Radulović je pre šest godina dospela u Zalaegerseg, na krajnjem zapadu Mađarske, da bi samo 12 meseci kasnije prešla u Dunaujvaroš i od tada igra za Dunafer. S novim klubom je postigla velike uspehe, pošto je Dunafer postao prvak države i osvajač Kupa evropskih šampiona.

Sada već bivša Jugoslovenka je postala prvi strelac ekipe, a posebno je ostala u sećanju njena blistava igra protiv večitog rivala Ferenvaroša, kada je postigla čak 15 golova.

Bojana je zapala za oko selektoru ženske rukometne reprezentacije Lajošu Močaiju i našla se u grupi od oko 190 mađarskih sportista, koji će se u 25 disciplina nadmetati na Igrama u prelepom australijskom gradu Sidneju.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu