<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Švedska 92:61

Željko Rebrača (Jugoslavija)

BEOGRAD, 27. avgust (Tanjug) - U drugoj prijateljskoj međudržavnoj utakmici između muških košarkaških reprezentacija Jugoslavije i Švedske, odigranoj večeras u Beogradu, pobedili su domaći sa 92:61 (59:25).

Juče, u Novom Sadu, "plavi" su savladali nacionalni tim "tri krune" sa 87:61.

Jugoslavija: Bodiroga 12, Danilović 9, Obradović 11, Lončar 9, Stojaković 11, Šćepanović 8, Lukovski 8, Rebrača 3, Tarlać 8, Milojević, Tomašević 11, Jestretijević.

Švedska: Tilman 8, H.Larson 9, Bekstrom, Dajić, Mirtil 2, J. Larson 10, Dubo 2, Blom 9, Mušanović 5, Person 2, Peterson 11, Prtić 3.

Pripremajući se za Olimpijske igre u Sidneju, košarkaška reprezentacija Jugoslavije je drugi put ovog vikenda igrala sa nacionalnim timom Švedske i zabeležila novu ubedljivu pobedu. Švedska je samo u prvih nekoliko minuta uspešno parirala "plavima". Jugosloveni su vrlo brzo već u prvom poluvremenu došli do veoma visokog vođstva i rešili pitanje pobednika.

Trener jugoslovenske reprezentacije Željko Obradović je večerašnji meč iskoristio za uigravanje ekipe a realniji sud o formi i mogućnostima "plavih" moći će da se da tek nakon susreta sa mnogo kvalitetnijim timovima.

On je po završetku meča izjavio da je zadovoljan igrom koju su pružili njegovi izabranici:

"Švedska nije protivnik iz evropske elite, ali u ovoj fazi priprema je bitno da igrači u duelima sa nešto slabijim ekipama imaju priliku da uvežbaju razne tipove odbrane i napada. Danas smo pokušali da igramo čitav meč agresivno i u tome smo uspeli", rekao je Obradović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu