<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Dinamo (Kijev) 1:1

Ukrajinac Bjalkevič (desno) proslavlja pogodak protiv Zvezde

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Crvena zvezda - Dinamo (Kijev, Ukrajina) 1:1 (1:1)

Beograd, 23. avgust - Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u evropsku Ligu šampiona pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici 3. kola kvalifikacija, igrali nerešeno sa ukrajinskim Dinamom 1:1 (1:1).

U prvom meču, koji je odigran pre dve nedelje u Kijevu, rezultat je bio 0:0.

Strelci: Bošković u 22. za Crvenu zvezdu, a Bjalkevič u 33. minutu za Dinamo.

Žuti kartoni: Glogovac, Ilić (Crvena zvezda), Dumitrulin i Moroz (Dinamo).

Crvena zvezda će, posle večerašnjeg poraza, takmičenje nastaviti u Kupu UEFA.

Crvena zvezda: Kocić, Marković, Lalatović (Aćimović), Bajčetić, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc, Drulić (Stevanović), Pjanovcih, Bošković (Ilić).

Dinamo: Gernozenko, Hackevič, Galovko, Vaščuk, Dumitrulin, Kaladže, Bjalkevič, Šahkin, Semizade (Husin), Jaškin (Moroz), Nesmečni.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se izbore za prvo učešće u Ligi evropskih šampiona. Jugoslovenski predstavnik je potpuno zasluženo eliminisan od veoma dobre ekipe iz Kijeva.

Gosti su na ovoj utakmici pokazali mnogo više od "crveno-belih". Dominirali su tokom gotovo cele utakmice, a samo u pojedinim delovima meča inicijativa je bila na strani jugoslovenskog šampiona.

Zahvaljujući izuzetnoj tehničkoj obučenosti i smirenosti Dinamo je lako kontrolisao igru na sredini terena. Veštim dodavanjima i sigurnim držanjem lopte u nogama potpuno je razoružao, na početku, veoma agresivne fudbalere Crvene zvezde.

Jugoslovenski tim nije uspeo da nametne svoj način igre. Spore akcije, sa mnogo dodavanja, kao da su odgovarale prvaku Ukrajine koji je brzo uspostavio ravnotežu, a zatim i preuzeo kontolu igre.

Crvena zvezda nije ozbiljnije ugrožavala golmana protivnika, a pogodak koji je postigla bio je plod izvanredne akcije Drulića i Boškovića. Kasnije je još nekoliko puta domaći tim na sličan način pripretio, ali bez konkretnog rezultata.

U timu Crvene zvezde najpovoljniji utisak ostavili su kapiten Bunjevčević i mladi Marković, dok je u Dinamu ceo tim funkcionisao na zavidnom nivou.


Drugi meč kvalifikacija za Kup UEFA: Partizan-Slijema Vonderers 4:1 (3:0)

Beograd, 24. avgust - Fudbaleri beogradskog Partizana plasirali su se u prvo kolo Kupa UEFA, pošto su večeras na svom terenu, u revanš-susretu drugog kola kvalifikacija, savladali predstavnika Malte Slijemu Vonderers iz Valete sa 4:1 (3:0).

Pogotke su postigli: Saša Ilić iz jedanaesterca u 4, u 32. i iz jedanaesterca u 45. i Ljubiša Ranković u 59. minutu za domaće, a Noel Tarner u 90. minutu za goste.

Prvi meč, u Valeti, fudbaleri Slijema-Vonderersa dobili su sa 2:1, ali su, u ukupnom skoru, "crno-beli" trijumfovali sa 5:3.


Drugi meč kvalifikacija za Kup UEFA: Tulevik (Estonija) - Napredak (Kruševac) 1:1 (1:1). Strelci: Ustricki (37) za Tulevik, Dejan Belić (45) za Napredak.

Prvi meč 5:1 za Napredak, u prvo kolo Kupa UEFA plasirao se Napredak.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu