<< Nazad



 

 

Partizan razočarao, Napredak oduševio

Neprijatan poraz: Igor Duljaj (Partizan)

Valeta, Malta/Kruševac, Jugoslavija, 10. avgust - U prvom meču kvalifikacija za Kup UEFA večeras su u Valeti fudbaleri maltežanskog kluba Slijema savladali ekipu beogradskog Partizana sa 2:1 (1:1). Partizan je priredio neprijatno iznenađenje svojim navijačima, jer je poražen od autsajdera sa Malte. Domaći su poveli u 10. minutu golom Silve. Kad je Partizan preko Saše Ilića izjednačio u 25. minutu, činilo se da će gosti na kraju, ipak, slaviti pobedu. Međutim, za senzaciju se pobrinuo 36-godišnji Busutil golom u 72. minutu.

Za razliku od Partizana, Napredak je oduševio, pošto je na svom stadionu u Kruševcu potpuno zasluženo pobedio estonski Tulevik sa 5:1.

Od prvih minuta meča Kruševljani su odlučno krenuli ka golu gostiju i preko veoma raspoloženih Belića i Kojičića ostvarili ubedljivo vođstvo od 4:0.

Početak, kao i dobar deo, drugog poluvremena pripao je fudbalerima Tulevika, jer se igrači Napretka, valjda zadovoljni visokim vođstvom, nisu previše trudili.

U ekipi Napretka ubedljivo najbolji utisak tokom cele utakmice ostavio je Kojičić, a u u prvom poluvremenu isticali su se još Belić, Vučković i Atanacković, dok u timu Tulevika, uz Sveca, solidan utisak ostavio je i Lelov.

Strelci: za Napredak - Belić u 4. i 20. minutu, Kojičić u 23, 45. i iz jedanaesterca u 82. minutu za domaće, a Ustricki u 47. minutu za goste.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu