<< Nazad



 

 

Dinamo - CRVENA ZVEZDA 0:0

Mogao da se proslavi: Mihajlo Pjanović

Kijev, Ukrajina, 9. avgust - U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona beogradska Crvena Zvezda igrala je nerešeno u ukrajinskom gradu Kijevu sa domaćim Dinamom 0:0. Ovaj rezultat daje velike šanse jugoslovenskom predstavniku da se plasira u Ligu šampiona, naravno ukoliko ponovi dobru igru i u revanš utakmici u Beogradu.

Beograđani su ostavili izvanredan utisak u Kijevu, naročito, posle igre u prvom delu susreta. Crvena Zvezda se hrabro suprotstavila domaćem Dinamu, koji je stalno napadao, ali mu je u završnici malo šta polazilo za rukom, jer je ceo tim gostiju delovao veoma dobro.

Trener Beograđana Slavoljub Muslin dobro je ukomponovao svoj tim, jer je uspeo da sve važne poluge u protivničkom taboru neutrališe. Odbrana crveno-belih delovala je sigurno, srednji red je parirao svim akcijama protivnika, a u napadu su veoma opasni bili Drulić i Pjanović. Muslin je u zadnji red odbrane postavio samo trojicu fudbalera, kojima su izdašno pomagali igrači sa bočnih pozicija, kao i celokupni srednji red. Šteta je, međutim, što navalni tandem nije uspeo da iskoristi nekoliko dobro organizovanih napada srednjeg reda.

Iako je imato inicijativu u tokom većeg dela susreta ukrajinski tim, nije nadigrao Beograđane. Jugoslovenski fudbaleri uspešno su parirali svim napadima Dinama, koji protiv dobro organizovane i pokretljive odbrane Zvezde nisu mogli lako da prođu.

U drugom delu susretu Beograđani su nastojali da održe, ne samo igru, već i povoljan rezultat. Nekoliko povoljnih šansi na obe strane nisu iskorištene, jer su oba golmana izvanredno intervenisali.

Najbolju priliku za Zvezdu imao je centarfor Mihajlo Pjanović sedam minuta pre kraja utakmice. On je izbio sam ispred golmana domaćih, ali je previše oklevao, bio je pomalo i sebičan, pa je zbog toga odbrana Dinama uspela da otkloni opasnost od svog gola.

U finišu utakmice domaći fudbaleri propustili su dve izuzetne prilike. Najpre je u 86. minutu domaća ekipa pogodila stativu, a potom je Kocić odlično intervenisao, kada je jedan igrač Dinama sam izbio ispred njegovog gola.

U timu Crvene Zvezde teško je izdvojiti jednog pojedinca, jer je ceo tim igrao odlično. Ipak, za nijansu bolji od ostalih bili su Kocić i kapiten Bunjevčević.

Posle utakmice

Genijalni strateg:
Slavoljub Muslin

"Odigrali smo odlično veći deo utakmice. U finišu meča Dinamo je imao nekoliko odličnih prilika, međutim, naša odbrana je delovala izuzetno dobro.Izborili smo se za povoljan rezultat. Dinamo ima dobar tim i u revanšu ćemo morati mnogo bolje da igramo kako bi prošli dalje" (Slavoljub Muslin, trener Crvene zvezde).

"Moramo biti zadovoljni ovim rezultatom. Žao mi je što već sada nismo postigli gol, ali i naša mreža ostala je netaknuta. Odluka je na našem stadionu u Beogradu." (Goran Drulić, napadač Crvene zvezde).

"Moji igrači su navikli da igraju važne utakmice, a takvo iskustvo može biti odlučujuće. Svesni smo svih iskušenja koja nas očekuju u Beogradu, ali se, ipak, nadam se da ćemo se plasirati u Ligu šampiona" (Mihaljčenko, pomoćni trener kijevskog Dinama).

Liga šampiona u fudbalu, treće kolo kvalifikacija, prva utakmica, Kijev, Ukrajina, 9. avgust

DINAMO (Kijev, Ukrajina) - CRVENA ZVEZDA (Beograd, Jugoslavija) 0:0

Stadion: Dinama u Kijevu. Gledalaca: 18.000. Sudija: Dermot Galaher (Engleska). Žuti kartoni: Holovko (Dinamo), Bunjevčević, Marković, Glogovac, Bajčetić (C. Zvezda).

DINAMO: Kernozenko, Kackijevič, Holovko, Vaščuk, Mitrulin, Nesmačnij, Demtraze (Serebrenikov), Gusin, Jškin, Moroz (Bjaškin),Dmitrulin.

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Marković, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lalatović, Bošković, Drulić (Stojanović), Pjanović, Bajčetić, Lerinc (Zorić).


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu