<< Nazad



 

 

Torpedo - Crvena zvezda 2:0

Kutaisi, Gruzija, 2. avgust - Fudbaleri beogradske Crvene zvezde poraženi su u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od gruzijskog Torpeda, ali su se, zahvaljujući ubedljivoj (4:0) pobedi u prvom susretu u Beogradu, plasirali u treće kolo gde ih čeka kijevski Dinamo.

Gosti iz Beograda su u potpunosti razočarali. Dozvolili su borbenom protivniku da zabeleži pobedu, koja će zlatnim slovima biti ispisana u istoriji malenog kluba iz gruzijskog grada Kutaisija, a među svoje navijače uneli dodatnu uznemirenost pred susrete trećeg kola sa daleko jačim ukrajinskim Dinamom.

Donekle je bila razumljiva opuštena igre "crveno-belih", s obzirom na kapital iz prve utakmice. Trener Slavoljub Muslin na put nije poveo Zvezdine startere Lalatovića, Lerinca i Pjanovića, što takođe može da opravda, ali samo donekle, lošu igru jugoslovenskog predstavnika. Doduše, nije bilo ni sreće, jer je Drulić u drugom poluvremenu pogodio i prečku i stativu.

Kada se sve uzme u obzir, Zvezda je i u Gruziji morala da pobedi nejakog suparnika, ali su loša odbrana i napad bez realizacije zadali mnogo briga Muslinu pred Zvezdine najznačajnije mečeve sezone protiv Kijevljana.

Evropska Liga šampiona u fudbalu, drugo kolo kvalifikacija, revanš-meč, Kutaisi, Gruzija, 2. avgust

TORPEDO (Kutaisi, Gruzija) - CRVENA ZVEZDA (Beograd, Jugoslavija) 2:0 (1:0)

Stadion Torpeda u Kutaisiju. Gledalaca: 12.000. Sudija: Juraja Reni (Engleska). Žuti kartoni: Ačvadze, Metadze (Torpedo); Vitakić (Crvena zvezda). Strelci za Torpedo: Imetadze (42) i Džanašija (90).

Torpedo: Zidze, Ahledijani (Tormanidanidze), Čkaidze, Mahviladze, Arčvadze, Hvadazijani, Jonanidze (Astojani), Sičinava, Džanašija, Imetadze (Presiladze), Gučua.

Crvena zvezda: Kocić, Vitakić, Bajčetić, Glogovac, G. Bunjevčević, Zorić, Ilić (Marković), Bošković (Georgijeski), Gvozdenović (Aćimović), Drulić, Stevanović.

Evropska liga šampiona u fudbalu, drugo kolo kvalifikacija, prvi meč

26. jul, Beograd: CRVENA ZVEZDA - Torpedo 4:0

Evropska liga šampiona u fudbalu, prvo kolo kvalifikacija

Prvi susret, 12. jul, Farska ostrva: Ki Klaksvik - CRVENA ZVEZDA 0:3
Revanš susret, 19. jul, Beograd, Jugoslavija: CRVENA ZVEZDA - Ki Klaksvik 2:0



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu