<< Nazad



 

 

Zvezda torpedovala Gruzijce

Dejan Ilić (Crvena zvezda)

Beograd, 26. jul (Tanjug) - U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona u fudbalu danas je u Beogradu Crvena zvezda pobedila Torpedo iz Gruzije sa 4:0 (3:0).

Revanš meč igra se za sedam dana u Gruziji, a pobednik duela ce u sledećem kolu igrati sa ukrajinskim Dinamom iz Kijeva.

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je Ditmar Drabek iz Austrije.

Strelci: Drulić u 25. i 90, Bošković u 37. i Pjanović u 39. minutu.

Žuti kartoni: Lalatović, Ilić (Crvena zvezda), Tonanidze, Ahvediani i Kvetenadze (Torpedo).

Crvena zvezda: Kocić, Marković (Bunjevčević), Lalatović, Bajčetić, Glogovac, Lerinc (Zorić), Gvozdenović, Ilić, Drulić, Pjanović (Stevanović) i Bošković.

Torpedo: Zojidze, Tonanidze (Bobohidze), Mahviladze (Kvetcenadze), Arčavadze, Janašija, Megraladze (Imetadze), Tičinava, Hektijani, Kučula, Hvledijani i Hvadadžijani.

Fudbaleri Crvene zvezde lako i ubedljivo su pobedili šampiona Gruzije Torpedo iz Kutaisija sa 4:0 i skoro sigurno obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona.

Igrači domaćeg tima počeli su meč veoma angažovano, rešeni da već večeras reše pitanje konačnog pobednika. Čvrstom igrom u odbrani i jednostavnim akcijama na sredini terena, "crveno beli" su brzo nametnuli svoj stil igre.

Torpedo je pokušao da na početku susreta presingom izvrši pritisak na vezni red protivnika, što je omogućilo brzim napadačima beogradskog kluba da lako stvaraju šanse.

Ekipa iz Gruzije je, ipak, prva stvorila priliku za pogodak, ali je Marković sa gol linije izbacio loptu u polje. Nakon toga je usledila još ofanzivnija igra jugoslovenskog prvaka, koji je u prvom poluvremenu postigao čak tri gola i obezbedio pobedu.

Svi golovi su postignuti posle dobrih i preciznih kombinacija, a strelci su bili Drulić, Bošković i Pjanović.

Crvena zvezda je dobro igrala i u nastavku meča. Potpuno je nadigrala protivnika i stvorila nekoliko prilika, ali je samo Drulić u poslednjim momentima utakmice uspeo da se ponovo upiše u listu strelaca.

Tokom prvog poluvremena došlo je do velike tuče između navijača beogradskog kluba i policije, u kojoj je bilo dosta povređenih na obe strane.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu