<< Nazad



 

 

Milošević se seli u Italiju

Novi član Parme: Savo Milošević

Beograd/Parma, 27. jul - Jugoslovenski fudbalski reprezentativac i najbolji strelac nedavno završenog Evropskog prvenstva Savo Milošević, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa italijanskom Parmom, piše u današnjem izdanju beogradskog "Sportskog žurnala".

Po pisanju italijanske štampe, koje prenosi jugoslovenski sportski dnevnik, celokupan transfer iznosi oko 70 miliona maraka. Miloševićev sada već bivši klub, španska Saragosa, će na ime obeštećenja inkasirati nešto manje od 50 miliona maraka, a Miloševiću je zagarantovano oko 5,5 miliona po sezoni.

Italijanski klub je nedavno, za rekordnih 54,1 miliona dolara, prodao najboljeg igrača Argentinca Ernana Krespa rimskom Laciju i u Miloševiću traži adekvatnu zamenu.

Milošević je, prema pisanju italijanske agencije ANSA, na šampionatu u Belgiji i Holandiji pokazao da je izuzetan strelac, pa u Parmi veruju da će njegovim angažovanjem lako nadomestiti odlazak Krespa.

Dajući pregled dosadašnje karijere Miloševića ANSA navodi da je golgeter "plavih" afirmaciju stekao u beogradskom Partizanu, za koji je odigrao 98 utakmica i postigao 74 gola, a da je potom prešao u englesku Aston Vilu.

U Aston Vili je proveo tri razočarajuće sezone, nakon čega ga je angažovala Saragosa. Milošević je, kako se navodi, posebno dobro igrao u poslednjoj sezoni, kada je na 30 utakmica u veoma jakoj španskoj ligi postigao 19 golova.

Dobru godinu jugoslovenski as je "zasladio" sa pet golova na prvenstvu u Holandiji pa je u poslednjih mesec dana, prema ANSI, bio jedan od najtraženijih igrača na fudbalskom tržištu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu