<< Nazad



 

 

Četvrtfinale - realan domet

Savo Milošević, najbolji igrač i strelac jugoslovenske ekipe

Beograd, 26. jun - Jugoslovenska fudbalska reprezentacija, koja je učestvovala na 11. prvenstvu Evrope u Belgiji i Holandiji, vratila se večeras u Beograd.

"Znam da su mnogi razočarani. Ali, evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji sada treba što pre zaboraviti i svu pažnju koncentisati na predstojeće kvalifikacije za šampionat sveta 2002. u Južnoj Koreji i Japanu," rekao je, između ostalog, Predrag Mijatović. "Osmo mesto u Evropi je naš realan plasman", kazao je Ljubinko Drulović.

Prema njegovim rečima, na šampionatu su ostale četiri zaista najbolje ekipe - Holandija, Italija, Francuska i Portugalija.

I ostali članovi naše reprezentacije, priznajući da su se obrukali u četvrtfinalu protiv selekcije jednog od domaćina "EURO 2000.", podsećaju da su, pre "plavih", iz takmičenja eliminisana četiri nekadašnja prvaka "starog kontinenta" - Engleska, Nemačka, Češka i Danska.


London, 26. jun - "Evropski Brazil", kako britanski sportski komentatori sve češće zovu fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije, nije uspeo da pronađe rešenje za dinamičnu igru Holandije, ocenjuje danas britanska štampa.

Bivši holandski internacionalac Rud Gulit u izjavi britanskoj televiziji "ITV" podseća da je Jugoslavija izuzetno dobra ekipa.

Osnovni problem sa selekcijom Jugoslavije, smatra Gulit, jeste u tome što se nikada ne zna kako će igrati, može da razočara a može i da briljira.

Bez obzira na poraz od Holandije, reprezentacija Jugoslavije će, ističu britanski komentatori, ostati upamćena po izuzetnoj fudbalskoj tehnici. Uz to, podsećaju, Jugosloveni su lansirali novi model da se i sa deset igrača na terenu može postići gol.

U štampi se posebno ističe Savo Milošević, kao igrač koji je na međunarodnoj sceni konačno dokazao svoj vanserijski kvalitet.


Brisel, 26. jun - Takmičarska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA), posle pregleda video-snimka jučerašnje četvrtfinalne utakmice "EURO 2000." Holandija - Jugoslavija (6:1), utvrdila je danas da Patrik Klajvert u 51. minutu nije postigao pogodak, već je to bio auto-gol Dejana Govedarice.

UEFA je tako priznala Klajvertu samo tri pogotka na ovoj utakmici, pa holandski reprezentativac više nije sam vodeći strelac 11. prvenstva Evrope, već deli prvo mesto sa Jugoslovenom Savom Miloševićem - obojica su postigla po pet golova.

Vrh liste steralaca "EURO 2000" posle četvrtfinalnih utakmica:

5 - Savo Milošević (Jugoslavija) i Patrik Klajvert (Holandija)

3 - Zlatko Zahovič (Slovenija), Seržo Konseisao (Portugalija) i Nunjo Gomeš (Portugalija)...


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu