<< Nazad



 

 

Korak do četvrtfinala

Ljubinko Drulović

Edegem, 20. jun - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije otputovala je danas pre podne iz Edegema u Briž, gde će sutra igrati poslednju i odlučujuću utakmicu "C" grupe na Evropskom prvenstvu, protiv Španije. Jugoslaviji je dovoljan bod da bi se plasirala u četvrtfinale, dok je Špancima potrebna pobeda da bi, bez obzira na ishod susreta Norveške i Slovenije, zauzeli jedno od prva dva mesta u grupi.

"Moramo posebnu pažnju posvetiti Raulu u napadu i Gvardioli u srednjem redu. To su opasni igrači, sposobni da reše utakmicu. Njima ćemo odrediti striktne čuvare", otkrio je deo taktike selektor jugoslovenske reprezentacije Vujadin Boškov.

Sastav jugoslovenske reprezentacija se neće mnogo promeniti u odnosu na onaj koji je sjajno igrao protiv Norveške. Jedini je izvestan povratak Siniše Mihajlovića u tim, zbog čega će se, kako se pretpostavlja, na klupu za rezervne igrače preseliti Niša Saveljić.

Veliki optimista pred put u Briž bio je i kapiten Dragan Stojković koji je pružio izvanrednu igru protiv Norveške.

"Najvažnije je da odigramo disciplinovano i motivisano, pa će samim tim, nadam se, i rezultat biti povoljan", rekao je Stojković.

Na pitanje da li očekuje da se ponovi Verona od pre deset godina, na Svetskom prvenstvu u Italiji, kada je Jugoslavija pobedila Španiju sa 2:0, Stojković je rekao:

"Voleo bih da se ponovi, mada je od te utakmice prošlo deset godina. Nije važno da li ću ja biti strelac ta dva gola, ali bi svakako bilo veoma prijatno da ostvarimo pobedu od dva gola razlike", zaključio je Stojković.

Susret između Jugoslavije i Španije igra se u Brižu na stadionu "Žan Brejdel" sa kapacitetom od oko 50.000 mesta. Glavni sudija utakmice biće Austrijanac Ginter Benke.

Verovatni sastavi Jugoslavije i Španije:

JUGOSLAVIJA: 22 Kralj - 13. Komljenović, 11. Mihajlović, 5. Đukić, 3. Đorović - 7. Jugović, 10. Stojković, 4. Jokanović, 17. Drulović - 9. Milošević, 8. Mijatović.

ŠPANIJA: 1. Kanjisares - 2. Salgado, 6. Jero, 5. Abelardo, 3. Aransabal - 17. Ečeverija, 4. Gvardiola, 21. Valeron, 16. Mendieta - 11. Alfonso, 10. Raul.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu