<< Nazad



 

 

Stojkovićeva druga fudbalska mladost

Druga fudbalska mladost: Dragan Stojković

Pariz, 19. jun - Francuski sportski dnevnik "Ekip" (L'Equipe) danas je pun hvale za igru reprezentacije Jugoslavije na utakmici sa Norveškom, odigranoj u Liježu u okviru 2. kola C grupe fudbalskog prvenstva Evrope.

Izveštač francuskog sportskog dnevnika iz Liježa posebno podvlači tehniku jugoslovenskog tima, čvrstinu i organizaciju igre, što im je omogućilo da pobede (1:0) i nađu se na pragu plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Berlin, 19. jun - Jugoslavija mora biti zabrinuta za svoju fudbalsku budućnost, jer još nije našla adekvatnu zamenu za još uvek sjajnog, ali već ostarelog "plejmejkera", Dragana Stojkovića, istakli su sinoć i danas nemački sportski komentatori, osvrćući se na pobedu "plavih" protiv Norveške.

Proslavljeni as nemačkog fudbala Ginter Necer istakao je da je Stojković "genijalan igrač", jer on ume da - kako je rekao - "vodi igru, da menja ritam, da svojim ubilačkim, dugim pasovima dovodi protivničku odbranu u šah-mat poziciju".

Opšta ocena svih nemačkih komentatora jeste da je sinoć u Liježu igrala jedna "sasvim druga Jugoslavija" u odnosu na onu koja se mučila sa "malim" Slovencima.

Lisabon, 19. jun - "Jugoslovenski fudbaleri su doputovali na Evropski šampionat sa visokim renomeom i punim pravom da jurišaju na titulu" - podvukao je komentator portugalskog sportskog dnevnika "A bola", posle dobre igre i sjajne pobede "plavih" nad Norvežanima u Liježu. On je ocenio da su momci saveznog kapitena Vujadina Boškova "vratili ponovo eliksir dopadljive fudbalske umetnosti na skup Starog kontinenta, prigušene robusnim startovima, neodmerenim izlivima nekakvog besa i snage, neprijatnim za fudbalske gurmane".

Svi portugalski mediji su u direktnim prenosima, kao i komentarima, jednoglasno ocenili briljantnom igru junaka dvoboja Dragana Stojkovića.

**********



Roterdam, 19. jun - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas jugoslovenskog reprezentativca Mateju Kežmana sa dve utakmice neigranja.

Kao što je poznato, u meču 2. kola C grupe protiv Norvežana, škotski sudija Hju Dalas pokazao je Kežmanu crveni karton, navodno zbog "pogibeljnog starta" u 88. minutu.

Zanimljivo je da je mladi jugoslovenski fudbaler tek što je ušao u igru, a isključen je posle nepunog minuta zadržavanja na terenu.

Prema tome, on neće moći da igra u sredu protiv reprezentacije Španije, u odlučujućem meču 3. kola C grupe, niti ni u četvrtfinalu, ukoliko se "plavi" kvalifikuju među osam najboljih reprezentacija "EURO 2000.".

Osim Kežmanove suspenzije, UEFA je kaznila Fudbalski savez Jugoslavije (FSJ) novčano sa 6.000 švajcarskih franaka (3.700 dolara), zbog toga što su "plavi" u susretu sa Norvežanima dobili četiri žuta kartona.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu