<< Nazad



 

 

Boškov u dilemi oko sastava "plavih"

Dileme oko sastava: Vujadin Boškov

Edgem, Belgija, 16. jun - Posle neočekivano slabe igre i nerešenog rezultata protiv Slovenije na startu Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji, selektor jugoslovenske reprezentacije Vujadin Boškov je, prema opštem mišljenju, primoran da izvrši izmene u sastavu "plavih".

Izmene su, takođe, prouzrokovane neigranjem jednog od ključnih fudbalera naše ekipe, Siniše Mihajlovića, koji je dobio crveni karton u susretu sa Slovencima.

Jugoslovenski selektor se dvoumi kome će ukazati poverenje da među prvom jedanaestoricom zauzme Mihajlovićevo mesto. Kao kandidati pojavljuju se Goran Bunjevčević, Goran Đorović i Niša Saveljić.

"Moramo u dogovoru sa Miroslavom Đukićem, koji je sa Mihajlovićem standardni igrač odbrane, odrediti fudbalera s kojim bi on najviše voleo da igra u paru. Od toga će zavisiti naša odluka ko će zameniti Mihajlovića", istakao je Boškov.

Osim toga, Boškov ima i dileme koji će napadači započeti susret protiv Norvežana. Da li Savu Miloševića, strelca dva gola protiv Slovenije, ili Darka Kovačevića, koji se na tom susretu nije baš proslavio.

"Obojica su izvanredni fudbaleri. Imaju izvanredan osećaj za gol, ali mi se čini da njih dvojica ne mogu igrati zajedno", smatra Boškov.

Jugoslovenskom selektoru postavljeno je i pitanje šta misli o trenutnoj formi jednog od naših najistaknutijiih reprezentativaca, Predraga Mijatovića.

"Činjenica je da je ova godina najnesrećnija u karijeri Mijatovića. Imao je komplikovanu operaciju kolena, a potom je povredio Ahilovu tetivu. On je za za svoj klub Fiorentinu odigrao ovog proleća samo 13 utakmica. Izuzetan je fudbaler, talentovan, i na nama je da mu omogućimo da se što pre vrati u formu", rekao je Boškov.

Jugoslovenski selektor je posebno pohvalno govorio o mladom napadaču Partizana Mateji Kežmanu, za koga je rekao da je izuzetno kvalitetan i zreo igrač, iako ima tek 21 godinu.

"Plan našeg stručnog štaba je da se Kežman postepeno uvodi u igru, a uverenje je da on sigurno predstavlja budućnost jugoslovenskog fudbala", zaključio je Boškov.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu