<< Nazad



 

 

Mihajlović pauzira jednu utakmicu

Sudija Pereira pokazuje Mihajloviću crveni karton

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je jugoslovenskog reprezentativca Sinišu Mihajlovića sa jednom utakmicom neigranja, zbog isključenja u meču prvog kola "C" grupe "EURO 2000" u Šarlroau protiv nacionalnog tima Slovenije (3:3).

Prema tome, Mihajlović neće moći da igra za "plave" u meču 2. kola evropskog prvenstva u nedelju, 18. juna, u Liježu, protiv reprezentacije Norveške.


Rim, 14. jun - Italijanski mediji oduševljeni su utakmicom prvog kola "C" grupe na ovogodišnjem prvenstvu Evrope Jugoslavija - Slovenija (3:3) u belgijskom gradu Šarlroau.

Te dve reprezentacije poklonile su Evropi jedno ludo fudbalsko veče, zajednička je ocena svih onih koji su gledali ovu "utakmicu za infarkt".

"Bio je to fantastičan fudbal, isto toliko koliko je bilo fantastično i nepredvidivo vaskrsnuće Jugoslavije, koja je, sa samo 10 igrača, i kada se činilo da je definitivno poražena i na kolenima, uspela da u par minuta izjednači rezultat i gotovo dodirne pobedu", ističe komentator novinske agencije ANSA.

Pored jedinstvene ocene italijanskih sredstava informisanja da je utakmica Jugoslavija - Slovenija bila pravi fudbalski spektakl, svi su takođe saglasni da, uz trenersku alhemiju Vujadina Boškova, maštovitost i talenat igrača, ali, uz još neutvrđeni timski identitet, jugoslovenska reprezentacija može napraviti iznenađenje svake vrste.


U tekstu pod naslovom "Slovenija pogođena sa tri gola u šest minuta", list "Gardijan" meč između Jugoslavije i Slovenije opisuje kao najdramatičniji u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, ističući da je desetočlana jugoslovenska reprezentacija izvela kambek herojskih razmera posle tri primljena gola, jednog sopstvenom greškom i isključenja Siniše Mihajlovića.

Po oceni lista radost slovenačke ekipe zbog prvog učešća na turniru tako visokog ranga bila je očigledna. Činjenica da igraju protiv države od koje su 1991. izvojevali nezavisnost predstavlja je bonus, a vođstvo u 22. minutu san. Obećanje kapitena slovenačke reprezentacije i dvostrukog golgetera Zlatka Zahoviča da će njegov tim za 90 minuta iscrpsti i poslednji atom snage se obistinilo, ističe "Gardijan" i zaključuje da je isključenje Mihajlovića za Jugoslovene bila tačka kada im je bilo dosta poniženja i posle koje su izveli zadivljujući preokret.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu