<< Nazad



 

 

Boškov: "Došli smo da pobeđujemo"

Reprezentacija Jugoslavije

Šarlroa, Belgija, 12. jun - Jugoslovenski selektor Vujadin Boškov, zajedno sa kapitenima Draganom Stojkovićem, Predragom Mijatovićem i Sinišom Mihajlovićem održao je poslednju konferenciju za novinare uoči prve utakmice koju nacionalna selekcija igra na Evropskom prvenstvu, 13. juna protiv Slovenije.

Selektor je naglasio da su "plavi" došli da se bore za pobedu na svakoj utakmici, bez obzira ko je protivnik. Boškov je istakao da su povrede koje su pratile jedan broj igrača "potpuno zalečene" i da je sada "sve u najboljem redu".

Boškov je priznao da je njegov najveći problem bio da formira ekipu od igrača koji igraju u različitim klubovima, gde su stekli drugacije navike, imaju različite treninge, pristup igri i posebnu ulogu u timu.

Siniša Mihajlović je rekao da se "varaju oni koji potcenjuju ekipu iz Ljubljane" i "koji je svrstavaju u autsajdere":

"Samo dobrom igrom možemo da pobedimo", naglasio je Mihajlović, dok Dragan Stojković kaže da "ima mnogo poštovanja za slovenački fudbal" i da se u susret "mora ući izuzetno ozbiljno", jer će to biti, procenjuje, "veoma teška utakmica".

Na drugoj strani, kapiten slovenačke reprezentacije Zlatko Zahović je optimista. On priznaje da je ekipa Jugoslavije sastavljena od "mnogo dobrih individualaca", ali da "Slovenija ima tim" i to će, po njemu, biti velika prednost njegovih suigrača.

Utakmica se igra 13. juna u belgijskom gradu Šarlroa, na stadionu "Komunale", sa početkom u 20.45. Sudija je Vitor Manuel Melo Pereira (Portugalija), a utakmicu će započeti sledeći igrači:

JUGOSLAVIJA: 22. Kralj - 16. Govedarica, 5. Đukić, 11. Mihajlović, 3. G. Đorović - 6. D. Stanković, 4. Jokanović, 17. Drulović (ili 10. Stojković), 7. Jugović (ili 21. Nađ) - 8. Mijatović, 9. Milošević (ili 18. Kovačević).

SLOVENIJA: 12. Dabanović - 19. Karić, 3. Milinović, 4. Milanič, 5. Galić - 7. Novak, 8. Čeh, 11. Pavlin, 10. Zahović - 13. Rudonja, 9. Udovič.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu