<< Nazad



 

 

Jugosloveni spremni za Slovence

Spreman za Slovence: Darko Kovačević (levo)

Utakmicom Belgija - Švedska (2:1), odigranoj 10. juna u Briselu, počelo je Evropsko prvenstvo u fudbalu. Jugoslovenska reprezentacija će prvu utakmicu igrati 13. juna protiv Slovenije. Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Vujadin Boškov izrazio je na konferenciji za novinare 11. juna, veliko zadovoljstvo zbog toga što pripreme njegovog tima pred prvu utakmicu na prvenstvu Evrope protiču u najboljem redu.

Prema rečima Boškova, u jugoslovenskoj ekipi, osim lakših povreda trojice fudbalera, nema nikakvih problema, a povređeni igrači će se potpuno oporaviti do utakmice sa Slovenijom, koja se igra 13. juna u belgijskom gradu Šarlroa.

"Slovenci igraju veoma agresivan i jak fudbal. Osim toga, na sredini terena pokazuju izuzetnu ineligenciju i tu leži osnovna snaga njihove reprezentacije", rekao je Boškov.

Zajedno sa Boškovom, na konferenciji za novinare bili su Jovan Stanković, Ljubinko Drulović i Ivan Dudić.

"Najbolji igrač slovenačke reprezentacije je Zlatko Zahović, sa kojim sam igrao u Portu tri godine. Radi se o odličnom fudbaleru, koji je izuzetno opasan kada se nađe u blizini kaznenog prostora, jer ima odličan šut", rekao je Drulović.

Puno komplimenata na igru reprezentacije Slovenije, a posebno Milenka Aćimovića, imao je bivši desni bek Crvene zvezde Ivan Dudić, s kojim je dve godine Aćimović igrao u istom klubu.

"Aćimović je kompletan igrač, pred kojim je sjajna karijera. Tehnički je veoma obrazovan i veoma ga je teško zadržati u akcijama. Zna odlično da nađe saigrača, pa će on zadavati dosta problema nama koji igramo u odbrani", smatra Dudić.


Sportski gledajući, jugoslovenski fudbaleri bi se mogli nazvati "Evropskim Brazilcima", piše danas "Libr Belžik", predstavljajući učesnike EURO 2000.

List podvlači talenat i "indiviualne kvalitete" jugoslovenske ekipe, ističući, između ostalog, majstorstvo Predraga Mijatovića i "umetnost u izvođenju slobodnih udaraca" koju pokazuje Siniša Mihajlović.

Najveći problem selektora Vujadina Boškova, ipak, će biti kako da popravi kolektivnu igru, ističe belgijski dnevnik koji donosi pregled dosadašnjih nastupa jugoslovenske reprezentcije na međuanronim takmičenjima.

Brojevi igrača jugoslovenske reprezentacije za EP

  1. Milorad Korać
  2. Ivan Dudić
  3. Goran Đorović
  4. Slaviša Jokanović
  5. Miroslav Đukić
  6. Dejan Stanković
  7. Vladimir Jugović
  8. Predrag Mijatović
  9. Savo Milošević
  10. Dragan Stojković
  11. Siniša Mihajlović
  12. Željko Cicović
  13. Slobodan Komljenović
  14. Niša Saveljić
  15. Goran Bunjevčević
  16. Dejan Govedarica
  17. Ljubinko Drulović
  18. Darko Kovačević
  19. Jovan Stanković
  20. Mateja Kežman
  21. Albert Nađ
  22. Ivica Kralj


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu