<< Nazad



 

 

Polovičan učinak "plavih" u Svetskoj ligi

Muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije je kao gost zabeležila dve pobede u prva četiri kola Svetske lige i ima i dalje velike šanse da se plasira na finalni turnir ovog takmičenja.

Činjenica je, međutim, da Jugosloveni igraju promenjivo. Odlično su počeli takmičenje u Svetskoj ligi pobedivši u Bariju domaćina Italiju. Italijani su se, međutim, revanširali "plavima" u drugom kolu.

Gostovanje u Kanadi je počelo iznenađujućim porazom od selekcije domaćina, ali samo 14 sati kasnije jugoslovenski odbojkaši pokazali su svoje pravo, šampionsko lice i za samo 70 minuta savladali Kanadu.

Sledećeg vikenda selekcija Jugoslavija gostuje u Južnoj Americi i igra dve utakmice protiv Argentine, koja je u trećem kolu pobedila Italiju. Nakon toga, jugoslovenski odbojkaši će u Beogradu i Novom Sadu biti domaćini ekipama Italije, Kanade i Argentine i biće to šansa ove talentovane generacije da se po prvi put plasira na završni turnir Svetske lige, koji će se od 10. do 16. jula održati u holandskom gradu Roterdamu.

Jugoslavija u Svetskoj ligi

26. maj: Italija - JUGOSLAVIJA 1:3
28. maj: Italija - JUGOSLAVIJA 3:2

2. jun: Kanada - JUGOSLAVIJA 3:1
3. jun: Kanada - JUGOSLAVIJA 0:3

9. jun: Argentina - JUGOSLAVIJA
11. jun: Argentina - JUGOSLAVIJA

16. jun: JUGOSLAVIJA - Kanada
17. jun: JUGOSLAVIJA - Kanada

23. jun: JUGOSLAVIJA - Argentina
24. jun: JUGOSLAVIJA - Argentina

30. jun: JUGOSLAVIJA - Italija
2. jul: JUGOSLAVIJA - Italija



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu