<< Nazad



 

 

Kina - Jugoslavija 0:2

Jovan Stanković (desno) i Hao Vei u duelu

Peking, 25. maj - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije uspešno je započela azijsku turneju, pobedivši u Pekingu domaćina, selekciju Kine, rezultatom 2:0 (1:0).

Kinezi, koje vodi jugoslovenski trener Bora Milutinović, pokazali su zavidan nivo borbenosti i fizičke spremnosti, ali i nedovoljno iskustva i znanja da bi se ravnopravno nosili sa igračima Jugoslavije. Gosti su igrali racionalno i iskoristili sve greške protivnika.

Odbrana je bila lošiji deo jugoslovenskog tima. Kinezi su u nekoliko navrata imali šansu za gol, ali su golmani Aleksandar Kocić u prvom i Ivica Kralj u drugom poluvremenu, sa nekoliko uspešnih odbrana pokazali da su u dobroj formi.

Trener Boškov je posle utakmice izjavio da je najprijatnije iznenađen igrom obojice debitanata, Mateje Kežmana i Ivana Dudića. Kežman je svoju prvu utakmicu u "plavom" dresu obeležio pogotkom, dok je Dudić pokazao da je najbolja zamena za kažnjenog Zorana Mirkovića na poziciji desnog beka.


GOLOVI

1:0 (20. minut) - Kapiten Stojković je na desnoj strani poslao loptu u prazan prostor, utrčao je Jovan Stanković i centrirao poluvisoku loptu. Odbrana Kineza nespretno je intervenisala, munjevito je reagovao debitant Kežman i sa 5-6 metara prvi put zatresao mrežu gola domaćina.

2:0 (73. minut) - Brz kontranapad jugoslovenske reprezentacije, Mijatović je sa sredine terena poslao dug pas prema Kovačeviću, a ovaj je, rutinski, loptu preko izašlog golmana kineske selekcije poslao na pravo mesto.


Međunarodna prijateljska fudbalska utakmica, Kina, Peking, 25. maj

KINA - JUGOSLAVIJA 0:2 (0:1)

Strelci: Mateja Kežman (20) i Darko Kovačević (73)

Radnički stadion u Pekingu. Gledalaca: 45.000.

JUGOSLAVIJA: Kralj (Kocić), Dudić (Komljenović), Đorović (Krstajić), Jokanović (Govedarica), Saveljić (Dudić), Dejan Stanković (Grozdić), Bunjevčević, Kežman (Mijatović), Milošević (Kovačević), Stojković (Nađ), Jovan Stanković.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu