<< Nazad



 

 

Tabiso Mokali i Kristina Pomaku pobednici

Trojica najboljih u muškoj konkurenciji

Beograd, 22. april - Pobednik današnjeg 13. "Beogradskog Štark maratona" je Tabiso Mokali iz Lesotoa, koji je najtežu atletsku disciplinu - 42,195 km istrčao za dva sata, 15 minuta i osam sekundi.

Drugo mesto je zauzeo njegov zemljak Persi Sepua sa rezultatom 2 sata,15 minuta i 20 sekundi.

Treći je bio Južnoafrikanac Lorens Pu, koji je na cilj stigao posle dva sata, 16 minuta i 17 sekundi.

Najveće iznenađenje predstavlja neuspeh kenijskih takmičara, koji nisu uspeli da se domognu pobedničkog postolja. Najbolje plasirani Kenijac je bio Muindi na četvrtom mestu.


Kristina Pomaku
(Rumunija), pobednik
Beogradskog maratona
u ženskoj konkurenciji

Pobednik 13. "Beogradskog Štark maratona" u ženskoj konkurenciji je rumunska atletičarka Kristina Pomaku, koja je 42 kilometra i 195 metara pretrčala za dva sata, 36 minuta i 54 sekunda.

Drugo mesto zauzela je Ukrajinka Rima Dubovik sa rezultatom 2 časa, 37 minuta i 35 sekundi.

Treća je Svetlana Tkači iz Moldavije u vremenu 2 sata, 39 minuta, 9 sekundi.


Jugoslovenski reprezentativac Dragoslav Prpa pobednik je polumaratona koji je održan u okviru 13. "Beogradskog Štark maratona" u Beogradu, sa rezultatom 1 sat, osam minuta i 47 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je Rumun Latis Mirčea u vremenu 1:08,56 h, dok je treći bio Ukrajinac Andrej Tarasenko koji je 21,097 km pretrčao za jedan sat, osam minuta i 11 sekundi.

Jugoslovenska atletičarka Olivera Jevtić ostvarila je het trik na polumaratonu, pošto je danas, treći put za redom pobedila u ovoj disciplini koja se održava u okviru 13. "Beogradskog Štark maratona".

Vreme Olivere Jevtić je 1 sat, 12 minuta i 36 sekundi. Najbolja jugoslovenska atletičarka prethodno je pobeđivala 1997 i 1998. godine.

Drugo mesto zauzela je Mira Preradović sa rezultatom 1:21,45 h, a treće Jelena Raičević u vremenu 1 sat 23 minuta i 24 sekunde.


Rumunka Kristina Pomaku i Bugarin Petko Stefanov osvojili su danas titule prvaka Balkana u maratonu, pošto je "Beogradski Štark maraton" i zvanični šampionat Balkana u najtežoj atletskoj disciplini.

Drugoplasirani u konkurenciji balkanskih atletičara je Rumun Artur Mikloš, dok je treće mesto zauzeo Vojan Furkan iz Turske.

U konkurenciji atletičarki vicešampionka Balkana je Svetlana Tkači iz Moldavije, dok je treće mesto osvojila Jugoslovenka Veronika Badnjar.

Na startu 13. "Beogradskog Štark maratona" pojavilo se 150 trkača iz 35 zemalja, na polumaratonskoj trci bilo je prijavljeno 1.126 takmičara, dok je oko 15.000 učestvovalo u "trci zadovoljstva" na pet kilometara.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu