<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Kina 1:0

Vladimir Jugović (plavi dres, Jugoslavija)

Beograd, 28. mart - U prijateljskoj međunarodnoj fudbalskoj utakmici večeras su u duelu fudbaleri reprezentacije Jugoslavije savladali selekciju Kine sa 1:0 (1:0).

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije ostvarila je pobedu na početku serije pripremnih utakmica za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se u junu održati u Belgiji i Holandiji, ali je igrom i odnosom prema plavom dresu potpuno razočarala.


Nenad Sakić (Jugoslavija)
između dvojice igrača
kineske reprezentacije

Kina je bila potpuno ravnopravan protivnik iako je očito da je za nekoliko klasa slabija po svom sastavu. Međutim, jugoslovenski reprezentativci su igrali slabo, nemotivisano, pa je i to bio razlog što su pred kraj susreta okrenuli publiku protiv sebe, koja je počela da navija za goste.

Selektor jugoslovenske reprezentacije Vujadin Boškov praktično je na ovoj utakmici isprobao dva sastava pošto je u drugom delu susreta pružio šansu čak osmorici rezervnih igrača da iskažu svoj mogućnosti u reprezentativnom dresu. Međutim, i oni su kao i prethodnici koji su igrali u prvom poluvremenu potpuno razočarali. U drugom delu susreta Jugoslavija nije stvorila ni jednu opasnu priliku pred protivničkim golom tima.

Reprezentacija Kine, koju predvodi jugoslovenski stručni as Bora Milutinović, ostavila je sasvim solidan utisak, hrabro se upustila u borbu sa poznatim jugoslovenskim internacionalcima.


Beograd, Jugoslavija, 28. mart, međunarodna prijateljska utakmica

JUGOSLAVIJA - KINA 1:0 (1:0)

Strelac: Predrag Mijatović u 8. minutu. Stadion Partizana u Beogradu. Gledalaca: 10.000. Sudija: Šandor Pul (Mađarska). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

JUGOSLAVIJA: Kralj (Cicović), Sakić (Komljenović), Đorović (Krstajić), Jokanović (Drulović), Đukić (Saveljić), Grozdić, Jugović (Mirković), Mijatović (Kovačević), Milošević, Jovan Stanković (Đorđević), Mihajlović (Bunjevčević).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu