<< Nazad



 

 

Jugoslavija sa Rusijom i Nemačkom

Lozana, Švajcarska, 5. mart - Odlukom žreba, muška rukometna reprezentacija Jugoslavije igraće na Olimpijskim igrama u Sidneju u grupi "A", zajedno sa selekcijama Rusije, Nemačke, Egipta, Kube i Južne Koreje.

Rusija je tri puta bila olimpijski i svetski šampion i osvajač je jednog zlata na evropskom prvenstvu. Trenutno, Rusi su vicešampioni Evrope i sveta.

Nemci su do sada osvojili samo jednu medalju na velikim takmičenjima - bronzanu na evropskom prvenstvu. U poslednjoj utakmici protiv Nemačke, na Svetskom prvenstvu u Egiptu prošle godine, rukometaši Jugoslavije slavili su pobedu.

Kubanci su već godinama neprikosnoveni na američkom kontinentu. Ekipa Južne Koreje igra najbolji rukomet u Aziji i neprijatno je iznenadila Jugoslaviju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Japanu. Egipćani igraju veoma borbeno i biće nezgodan protivnik utoliko pre što ih trenira bivši selektor jugoslovenske reprezentacije Zoran Živković.

Sastavi grupa

"A" GRUPA"B" GRUPA
RusijaŠvedska
JUGOSLAVIJAŠpanija
NemačkaFrancuska
EgipatAustralija
KubaSlovenija
Južna KorejaTunis

Prve četiri reprezentacije iz obe grupe idu u četvrtfinale, gde se igra po sledećoj šemi : A1 - B4, A2 - B3, B2 - A3 i B1 - A4.

RANIJE...


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu