<< Nazad



 

 

Izbori za najbolje sportiste i ekipe u 1999.

Najbolji: Vladimir Grbić

Beograd, 24. decembar - U tradicionalnom 43. izboru Jugoslovenskog sportskog lista "Sport" za najboljeg sportistu Jugoslavije u 1999. godini proglašen je Vladimir Grbić, odbojkaš naše reprezentacije i rimskog Pjađa, koji je u dresu sa državnim grbom osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu u Beču.

Ove, 1999. godine, u konkurenciji su bili odbojkaš Vladimir Grbić, rukometaš Nedeljko Jovanović, fudbaler Siniša Mihajlović, šahistkinje Alisa Marić i Nataša Bojković, košarkaš Dejan Bodiroga, veslač Ognjen Filipović, karatista Predrag Stojadinov, atletičarka Olivera Jevtić, strelac Jasna Šekarić i kik bokser Ivan Strugar.

Karatistkinja Roksanda Lazarević izabrana je za najboljeg mladog sportistu Jugoslavije, ispred boksera Gearda Ajetovića i avio-modelara Ivana Kolića. Lazarevićeva je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj.



Siniša Mihajlović
sa trofejem za
"sportistu godine"

Beograd, 23. decembar - Na večerašnjoj svečanosti u beogradskom hotelu "Hajat" glavni i odgovorni urednik dnevnika "Sportski Žurnal" Momčilo Jokić uručio je nagrade najboljim jugoslovenskim sportistima i ekipama u 1999. godini, u tradicionalnom izboru ovog lista.

Za "sportistu godine" u muškoj konkurenciji proglašen je fudbalski reprezentativac Siniša Mihajlović.

Najbolja jugoslovenska sportistkinja u 1999. je karatistkinja Roksanda Lazarević.

Najbolji junior u ovoj godini je 17-godišnji Ivan Kolić, vazduhoplovni modelar.

Dr Dragan Životić, direktor atletskog kluba Partizan (Beograd), proglašen je za "menadžera godine" u jugoslovenskom sportu.

Najuspešnija nacionalna selekcija u 1999. godini je ženska šahovska reprezentacija Jugoslavija.



Olivera Jevtić

Beograd, 19. decembar - Rukometni reprezentativac Nedeljko Jovanović, član "bronzane" reprezentacije Jugoslavije sa šampionata sveta u Egiptu i najbolji srednji bek svetske rukometne smotre, i atletičarka Olivera Jevtić, vlasnica zlatne medalje na 10.000 m i bronzane na 5.000 m na Drugom evropskom atletskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) i bronzanog trofeja na šampionatu Evrope u krosu, proglašeni su za najbolje sportiste Jugoslavije u 1999. godini u izboru Jugoslovenskog olimpijskog komiteta (JOK).


Nedeljko Jovanović

Na svečanosti u Beogradu Oliveri Jevtić je trofej predao predsednik JOK Dragan Kićanović, poželevši tom prilikom svim jugoslovenskim sportistima srećniju, lepšu i uspešniju olimpijsku 2000. godinu.

Za Nedeljka Jovanovića priznanje je primio otac Milenko. Najuspešnija ženska ekipa je šahovska reprezentacija Jugoslavije, koja je na prvenstvu Evrope osvojila srebrnu medalju.

Najuspešnija muška selekcija je rukometna reprezentacija Jugoslavije, treća na prvenstvu sveta u Egiptu, što joj je otvorilo vrata olimpijskog turnira u Sidneju od 15. septembra do 1. Oktobra 2000. godine.


Alisa Marić,
član ženske šahovske
selekcije Jugoslavije

U ime šahovske selekcije trofej je primila Alisa Marić, dok je u ime rukometne reprezentacije to uradio Branko Kokir.

Tradicionalni "Trofej i orden JOK" ove godine je dodeljen fudbalskim legendama Rajku Mitiću i Stjepanu Bobeku. Mitić je primio priznanje, dok je Bobek bio sprečen zbog bolesti.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu