<< Nazad



 

 

Jugoslovenski odbojkaši na Olimpijadi u Sidneju

Vladimir i Nikola Grbić

Katovice, Poljska, 9. januar - Muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije je, više nego ubedljivo, obezbedila nastup na Olimpijskim igrama, koje će se ove godine održati u Sidneju. Selekcija Jugoslavije, osvajač bronzane medalje sa prošlih Olimpijskih igara u Atlanti, u finalnoj utakmici kvalifikacionog turnira u poljskom gradu Katovicama, pred oko 7.000 gledalaca, posle samo 57 minuta igre, rezultatom 3:0 u setovima (25:22, 25:13, 25:16) savladala je selekciju Bugarske i sa šest pobeda i samo dva izgubljena seta trijumfalno završila nastup na turniru.

Samo je prvi set bio ravnopravan - Bugari su, posle nekoliko dobrih servisa, uspeli da izjednače na 22:22, ali ne i da dobiju set. U drugom i trećem setu, odbojkaši Jugoslavije pokazali su zašto ih mnogi smatraju protagonistima najatraktivnije odbojke na svetu, na radost svih onih koji su posmatrali meč.

Jugoslavija je peti poznati učesnik Olimpijskih igara u Sidneju. Pored domaćina Australije, nastup na olimpijskom turniru obezbedile su i selekcije Italije, Rusije i Kube. Imena preostalih sedam učesnika biće poznata posle kvalifikacionih turnira.


Finalna utakmica kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Sidneju 2000., Katovice, Poljska, 9. januar: JUGOSLAVIJA - Bugarska 3:0 (25:22, 25:13, 25:16)

JUGOSLAVIJA: Batez, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković, Mrđa, Vušurović. Trener Vuković.


Sve utakmice "plavih" na kvalifikacionom turniru

Prvo kolo (3. januar): JUGOSLAVIJA - Bugarska 3:1

Drugo kolo (4. januar): JUGOSLAVIJA - Češka 3:0

Treće kolo (5. januar): JUGOSLAVIJA - Holandija 3:0

Četvrto kolo (6. januar): JUGOSLAVIJA - Letonija 3:0

Peto kolo (8. januar): JUGOSLAVIJA - Poljska 3:1

FINALE (9. januar): JUGOSLAVIJA - Bugarska 3:0

RANIJE...



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu