<< Nazad



 

 

Kežman i Cicović za EURO 2000

Zadovoljan: Vujadin Boškov

26. decembar - Kombinovani tim Jugoslavije (u sastavu su od članova prvog sastava reprezentacije igrali samo Savo Milošević i Goran Đorović) završio je svoju kratku turneju po Španiji.

Selekcija Jugoslavije je posle vođstva 2:0 u prvom poluvremenu (strelci Petković i Pažin) igrala nerešeno 2:2 sa selekcijom Kanarskih ostrva. U drugoj utakmici u Barseloni, pred oko 45.000 gledalaca, poražena je od selekcije Katalonije rezultatom 0:1.

Uprkos nerešenom rezultatu i porazu, gostovanje u Španiji je po oceni selektora Vujadina Boškova pun pogodak, jer je dobio realniju sliku o igračima koji tek treba da izbore mesto u reprezentaciji koja će nastupati na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Najviše pohvala Boškov je imao za golmana španskog Las Palmasa Željka Cicovića

- Dobili smo golmana za reprezentaciju i to je najveća vrednost turneje po Španiji. Željko Cicović je protiv Katalonije branio sjajno i pokazao visok kvalitet, rano je još da govorim o visokoj klasi.

Boškov je posebno istakao i mladog napadača beogradskog Partizana Mateju Kežmana.


Siguran putnik
na EURO 2000:
Mateja Kežman

- Kežman je izvanredan igrač, na utakmici protiv Katalonije borio se svih 90 minuta i na mene ostavio, pored Cicovića, najjači utisak. Prvi put sam video centarfora koji je obavljao i odbrambene zadatke. Nekoliko puta u Barseloni sam bio prinuđen da mu govorim da se ne vraća na našu polovinu.

Boškov je istakao da svi igrači koji su nastupili na španskoj turneji zaslužuju pohvale i da je još rano otpisivati bilo kog kandidata. Do aprila meseca šansu će dobijati kombinovani timovi, a u aprilu i maju igraće fudbaleri koji će putovati na EURO 2000, otkrio je svoje planove Boškov.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu