<< Nazad



 

 

Crvena zvezda pobednik Kupa

Još jedan trofej: Željko Tanasković (C. zvezda)

Beograd, 18. decembar - Odbojkaši Crvene zvezde pobednici su 35. po redu Kupa Jugoslavije, pošto su u finalnoj utakmici savladali ekipu podgoričke Budućnosti sa 3:2 u setovima (38:36, 27:25, 14:25, 23:25, 20:18).

Crvena zvezda je do osmog trofeja u Kupu došla posle utakmice za pamćenje. Podgoričani su bili na pragu ubedljivog poraza, pošto su odbojkaši Crvene zvezde poveli sa 2:0 u setovima, ali su se poput Feniksa izdigli iz pepela i treći set u furioznom naletu završili u svoju korist - 25:14. Četvrti set je digao na noge oko 3.000 gledalaca. Budućnost je vodila sa 9:3 i 19:13, ali je Crvena zvezda načinila preokret i izjednačila na 23:23. U samoj završnici seta, odbojkaši Budućnosti su bili prisebniji i uspeli da izbore peti set, koji je doneo vrhunac uzbuđenja. Posle dugih i dramatičnih poena, besprimerne borbenosti igrača obe ekipe i tri propuštene meč-lopte Podgoričana, ekipa Crvene zvezde, predvođena iskusnim jugoslovenskim reprezentativcem Željkom Tanaskovićem, imala je više mirnoće i sreće i izašla kao pobednik iz meča za pamćenje.

Posle meča kapiten Crvene zvezde Željko Tanasković je izjavio:

"Paklena utakmica, samo nas je sreća spasla, ali nas ni hrabrost nije napuštala. Možda moj najdraži klupski trofej."


Dvorana Sportskog centra Voždovac na Banjici. Gledalaca: 3.000.

CRVENA ZVEZDA: Božilov, Branković, Vasić, Tanasković, Vukanović, Stojković, Stanković, Mrđa, Kovačević, Jović, Janjić, Tomić. Trener Pavličević.

BUDUĆNOST: Jurić, Marković, Slavkov, Vasović, Ratković, Prtenjača, Čajić, Đukić, Drobnjak, Živković, Vuković, Popović. Trener Kolaković.


Videti još

Jugoslovenska muška odbojkaška reprezentacija osvojila bronzanu medalju na 21. Evropskom prvenstvu u Austriji



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu