<< Nazad



 

 

Saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Sekretarijata u Beogradu

Telo nesrećnog mladića

Dana 30. oktobra 1999. godine u Beogradu, na prvenstvenoj utakmici između Fudbalskih klubova "Partizan" i "Crvena zvezda" održanoj na Partizanovom stadionu, posle vodećeg gola tokom prvog poluvremena, sa južne strane stadiona ispaljen je veći broj pirotehničkih sredstava.

Više svetlećih raketa preletelo je preko stadiona, a jedna od njih pogodila je maloletnog A.R. (17) iz Opova, koji se nalazio na severnoj strani. Maloletnik je, odmah, kolima hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, i po prijemu u 17 sati, dežurni lekar je konstatovao da je maloletni A.R. podlegao povredi.

Posle ovog događaja navijači FK "Crvena zvezda" su na severnoj tribini izazvali nered, polomivši pri tom veliki broj sedišta.

Pripadnici Sekretarijata unutrašnjih poslova u Beogradu su, zbog incidenta koji se dogodio na stadionu, priveli 146 lica radi otkrivanja učinioca zbog krivičnog dela kao i identifikovanja izvršilaca narušavanja javnog reda i mira.

Imajući u vidu da je korišćenje pirotehničkih sredstava zabranjeno za vreme održavanja sportskih priredbi očekuje se reakcija Fudbalske organizacije. Sekretarijat unutrašnjih poslova u Beogradu radi na utvrđivanju odgovornosti organizatora ove prvenstvene utakmice.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu