<< Nazad



 

 

Beograđani dočekali odbojkaše

Beograd, 1. decembar 1998. - Više desetina hiljada Beograđana dočekalo je ispred Savezne skupštine odbojkašu reprezentaciju Jugoslavije, koja je na prvenstvu sveta u Japanu osvojila srebrnu medalju.

Doček, priređen u organizaciji Savezne vlade, protekao je uz pesmu i ovacije "srebrnim" momcima, tvorcima najvećeg uspeha u istoriji naše odbojke.

Reprezentativci i rukovodstvo našeg nacionalnog tima izrazili su zahvalnost povodom srdačnog dočeka, ističući da je srebrna medalja iz Japana "dar svim Jugoslovenima".

Tu medalju darujemo i vama koji ste se okupili da nas pozdravite. Obećavamo da ćemo vas obradovati i na predstojećim takmičenjima - zajednička je poruka jugoslovenskih odbojkaša okupljenoj masi Beograđana ispred saveznog parlamenta.

Najbolje jugoslovenske odbojkaše, osvajače srebrne medalje na 14. Svetskom prvenstvu na aerodromu su sačekali savezni ministar za sport dr Zoran Bingulac, republički ministar za omladinu i sport Zoran Anđelković, savezni ministar za telekomunikacije Dojčilo Radojević, predsednik JOK-a Dragan Kićanović i druge brojne ličnosti iz javnog života.


Kapiten odbojkaške reprezentacije Jugoslavije
Željko Tanasković

Na prvenstvu sveta smo pokazali pravo lice, potvrdili kvalitet i dokazali da smo veliki tim, izjavio je kapiten odbojkaške reprezentacije Jugoslavije Željko Tanasković.

"Postigli smo najveći uspeh u istoriji jugoslovenske odbojke. To je izvanredan rezultat, međutim, srebro gledam kao izgubljeno zlato. Malo je nedostajalo da uzmemo zlatnu medalju, ali, uz malo više sreće, verujem da ćemo taj cilj ostvariti na Olimpijskim igrama u Sidneju", kazao je Nikola Grbić, prošle godine zvanično najbolji odbojkaš Evrope.

"Napravili smo veliki rezultat i prikazali odličnu igru. Dobili smo priznanja sa svih strana, uz potvrdu da smo najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva. Prezadovoljan sam, iako je možda moglo još bolje", rekao je Gajić.



Ministar za omladinu i sport Srbije Zoran Anđelković nije krio zadovoljstvo osvojenom medaljom naših odbojkaša.

"Srebro sija kao zlato. Hvala vam što ste nam priredili ovakvo zadovoljstvo i želim vam još mnogo uspeha", zaključio je Anđelković.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu