<< Nazad



 

 

FUDBAL:
Trofej Crvenoj zvezdi

Zaslužen trijumf: Fudbaleri Crvene zvezde

Beograd, 26. jun - U finalu 51. Kupa Jugoslavije beogradska Crvena zvezda savladala je danas u Beogradu gradskog rivala Partizana sa 4:2 (2:2) i po 17. put u svojoj istoriji postala pobednik ovog takmičenja.

U prvom poluvremenu, posle brzog vođstva od 2:0 već nakon 17 minuta igre, fudbaleri Crvene zvezde su propustili priliku da nokautiraju velikog protivnika. Njihovu nespretnost iskoristio je Partizan i do kraja prvog dela, golovima Rašovića iz jedanaesterca i Kežmana, uspeo da se vrati u meč.



Crvena zvezda je u nastavku krenula još silovitije i svoju mnogo bolju igru krunisala golom Škorića iz jedanaesterca da bi Gojković u 86. minutu samo potvrdio trijumf svog tima.


Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 25.000 gledalaca. Sudija: Krstivoje Filipović (Beograd). Strelci: Škorić u 16. i 62. minutu iz penala, Pjanović u 17. i Gojković u 86. minutu za Crvenu zvezdu, a Rašović u 37. minutu iz penala i Kežman u 45. minutu za Partizan. Žuti kartoni: Pjanović, Škorić, Mićić (Crvena zvezda), Bjeković, Stanojević, Kežman i Ivić (Partizan).

Crvena zvezda: Kocić, Dudić, Bjegović, Miljković (S. Ilić), Vitakić, Bunjevčević, Škorić, Bošković (Mićić), Drulić, Gojković, Pjanović (Bajčetić).

Trener: Lazarević

Partizan: R. Ilić, Rašović, Savić, Krstajić, S. Ilić, Ivić, Stanojević, Tomić, (Ranković), Stojanovski (Ilijev), Bjeković, Kežman.

Trener: Ješić


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu