<< Nazad



 

 

Sa pola gasa protiv Malte

Druga pobeda: Darko Kovačević (desno)

La Valeta, Malta, 10. februar - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije je zabeležila i drugu pobedu u osmoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2000. godine, pošto je na stadionu u La Valeti, pred oko 6.000 gledalaca, savladala domaću selekciju Malte rezultatom 3:0(1:0).

U igri za zaborav fudbalska selekcija Jugoslavije je rutinski došla do nova tri boda. Gosti su se opredelili za strpljivu i racionalnu igru, vrebajući svaki pad koncetracije igrača iz Malte da dođu do izgledne prilike i gola. U tom duhu je i selektor reprezentacije Jugoslavije Milan Živadinović, bez obzira na nizak evropski rejting selekcije Malte, započeo susret sa opreznom taktikom, odnosno sa četiri igrača u odbrani, četiri na sredini terena i dvojicom u napadu.


Radost Alberta Nađa posle
prvog gola za Jugoslaviju

Posle pokušaja Mijatovića, Dejana Stankovića i Kovačevića, gol je postigao Nađ u 23. minutu utakmice. Potom se u šansi ponovo našao Mijatović, dok su Maltežani najopasnije pripretili jugoslovenskom golmanu Kralju u 45. minutu.

Bez velikih naprezanja selekcija Jugoslavije je došla do drugog gola. Mihajlović je odličnim pasom uposlio Mijatovića, ovaj je prošao po levoj strani i uputio loptu u šesnaesterac, a na pravom mestu se ponovo našao Nađ i pogodio mrežu Malte - 2:0 u 55. minutu.

Milošević je u 90. minutu, posle kornera Mihajlovića, stavio tačku na ovu fudbalsku predstavu, koja će biti upamćena samo po rezultatu. Ono što je pruženo bilo je sasvim dovoljno da se izbore tri važna boda pred naredne mečeve sa Hrvatskom, 27.marta na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, i tri dana kasnije na istom mestu protiv Makedonije.

U selekciji Jugoslavije najpovoljniji utisak su ostavili Nađ, Đukić, Jovan Stanković i Mihajlović.

JUGOSLAVIJA: Kralj, Mirković, Đorović, Jokanović, Đukić, Jovan Stanković (Tomić), Nađ, Mijatović, Kovačević (Milošević), Dejan Stanković (Grozdić), Mihajlović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu