<< Nazad



 

 

Podvig fudbalera Partizana

Radost fudbalera Partizana

Beograd, 1. oktobar - U revanš-utakmici prvog kola Kupa pobednika kupova fudbaleri beogradskog Partizana su pred svojim navijačima uspeli da načine podvig i pobede engleskog predstavnika tim Njukasla (Newcastle) rezultatom 1:0, što je bilo dovoljno za plasman u naredno kolo (prvi meč: 2:1 za Njukasl).


Krstajić (levo) i Solano

U sledeće kolo ide borbenija i ekipa koja je na večerašnjoj utakmici imala inicijativu i više šansi za pogodak. Počelo je prilikom napadača Njukasla Solane u drugom minutu utakmice. Posle ove šanse sve je bilo u znaku domaćina. O dominaciji Partizana govori i podatak da je u prvih 45 minuta odnos kornera bio 9:0 u njegovu korist. Baš posle tog devetog kornera Nenad Bjeković je sa dva metra pogodio prečku gola Njukasla.

U drugom delu trener Parizana je u igru uveo i trećeg napadača, što je značilo žešće napade prema golu gostiju. Igrao se 53. minut kada je Bati (Batty) srušio Ivića u šesnaestercu. Rašović je, kao i u prvoj utakmici, bio siguran sa jedanaest metara - 1:0.


Vazdušni duel Širera i Rašovića

Trener Njukasla Rud Gulit (Ruud Gullit) pokušao je uvođenjem u igru ofanzivnog Alberta da promeni rezultat. Isti igrač je u 90. minutu iz izgledne pozicije šutirao prema golu Partizana, ali je golman Damjanac sigurno intervenisao, što je bio znak za početak velikog slavlja preko 30.000 gledalaca, koji su na nogama ispratili finiš susreta.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu