<< Nazad



 

 

Zvezda - Refleks 91:89

Novi Sad, 28. decembra 2003. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su večeras u Novom Sadu posle produžetaka pobedili branioca trofeja, beogradski Refleks, sa 91:89.

U regularnom delu utakmice bilo je 75:75 (17:15, 21:14, 21:21, 16:25). Ovo je Zvezdi prvi trofej u kupu od 1975. godine.

"Crveno-beli" su sve tri utakmice na završnom turniru dobili posle produžetaka - u četvrtfinalu pobedili su Partizan, u polufinalu Vojvodinu, a u finalu Refleks.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Goran Jeretin sa 27 poena, dok je Vuk Radivojević postigao 21.

Kapiten Refleksa Ognjen Aškrabić postigao je 26 poena, a Bojan Popović i Ivan Zoroski po 15.

Refleks je uglavnom kontrolisao utakmicu i stalno je imao prednost. "Crveno-beli" su bili oslabljeni neigranjem povređenih Igora Rakočevića i Milana Dozeta, a Jeretin je igrao iako se nije dovoljno oporavio od povrede.

Refleks je minut i 40 sekundi pre kraja meča imao devet poena prednosti, ali su košarkaši iz Železnika bili brzopleti u napadu i nesigurni. Radivojević je u tom periodu postigao dve trojke a Jeretin jednu, tako da je Zvezda četiri sekunde pre kraja izjednačila rezultat.

Aškrabić je u poslednjem napadu promašio koš, tako da se ušlo u produžetak.

U dodatnom periodu uglavnom se igralo na slobodna bacanja, u čemu se Zvezda uz pomoć Jeretina bolje snašla, dok su za Refleks uglavnom po jedno bacanje promašivali gotovo svi koji su šutirali.

Posle pete lične greške Jeretina, Refleks je uspeo da sa "minus šest" priđe na samo dva poena, ali nije uspeo da iskoristi poslednji napad.

Za najboljeg igrača proglašen je Jeretin, koji je istakao da je to priznanje zasluga celog tima.

Dvorana: SPC "Vojvodina". Gledalaca: 3.000. Sudije: Belošević iz Beograda i Vojinović iz Nikšića.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin 27, Nešović 2, Dozet, Rakočević, Mirković 4, Ričardson 7, Bjelica 2, Đurić 7, Dragojlović 6, Bogdanović 16, Vitkovac, Radivojević 21.

REFLEKS: Popović, Frimen, Zoroski 15, Stefanović 7, Jorović 4, Ilić, Vasić, Krstović, Mandić, Plisnić 6, Aškrabić 23, Frend 14.

Sagadin: Sreća prati hrabre

NovI Sad, 28. decembra 2003. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Zmago Sagadin ocenio je večeras da je njegov tim zasluženo slavio protv Refleksa u finalu kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu, ali je priznao i da su "crveno-beli" imali sreće.

"Sreća, međutim, prati hrabre", istakao je Sagadin.

Zvezda je sve tri utakmice na završnom turniru dobila posle produžetaka - u četvrtfinalu su pobedili Partizan, a u polufinalu Vojvodinu. U večerašnjem meču su tokom većeg dela bili u minusu.

"U utakmicu smo se vratili odbranom, a igračima sam u poluvremenu rekao da nemaju šta da izgube. Kada smo posle toga 'osetili krv' niko nije mogao da nas zaustavi", rekao je Sagadin u izjavi za Betu neposredno po završetku meča.

Šef stručnog štaba "crveno-belih" rekao je da mu je posebno drago zbog njegovih mladih igrača.

"Presrećan sam zbog klinaca, a meni je ovo 23. trofej. Bilo je teško. Mnogo radimo i mnoge greške nadoknađujemo radom. Nismo se predavali ni kada je bilo najteže i na kraju smo zasluženo pobedili. Igramo sve bolje i bićemo pravi u martu. Ovo nije poslednji trofej ove sezone", poručio je Sagadin.

Najefikasniji igrač susreta bio je Goran Jeretin, koji je kasnije proglašen za najboljeg igrača turnira.

"Ovo je veliki podstrek za našu mladu ekipu. Tek nas, međutim, očekuju teške utakmice, a trofej najboljeg igrača pripada celoj ekipi. Odigrao sam pod injekcijma, a nisam imao pravi trening gotovo dva meseca. I sebe sam iznenadio dobrom igrom", rekao je Jeretin.

Jedan od junaka večerašnje utakmice Vuk Radivojević rekao je da je njegov tim bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

"Mislili su da nemamo snage posle dva produžetka i potcenili su nas, ali naše srce je presudilo. Vratili smo trofej posle 28 godina", istakao je Radivojević.

Trener Refleksa Vlade Đurović čestitao je Zvezdi na pobedi, ali je rekao da ne bi bilo nezasluženo ni da je njegova ekipa pobedila.

"Prvi put mi se desilo da ovako izgubim utakmicu. Dobijao sam ovakve mečeve, ali ih nikada nisam gubio. Da se sada ponovi da na minut pre kraja imamo devet poena prednosti, opet bih uveo tri pleja da sačuvam prednost. Oni su, međutim, odigrali panično i bez ideje, dok je Zvezda prolazila i pogađala", objasnio je prvi strateg Refleksa.

Đurović je rekao da njegov tim nije igrao dobro tokom čitavog turnira.

"Večeras, kao i pre, spoljni igrači nisu bili precizni, a loše smo izvodili penale. Pobedili smo Hemofarm i Budućnost, a večeras smo, međutim, igrali sa Zvezdom", rekao je Đurović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu