<< Nazad



 

 

Boškov i dalje optimista

I pored loših igara na azijskoj turneji, selektor Vujadin Boškov očekuje uspeh fudbalske reprezentacije Jugoslavije na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija je na ovoj turneji odigrala četiri utakmice. Pobedila je Kinu u Pekingu sa 2:0, igrala dva puta nerešeno sa reprezentacijom Južne Koreje u Seulu - 0:0 i poražena je od Hongkonga 4:2.

Savezni selektor smatra da se na poslednjem meču sa Hongkongom osetio umor igrača, koji su se okupili posle napornih prvenstava u kojima su igrali u Evropi. Uz to, prilagođavanje na vremenske i temperaturne razlike učinilo je svoje.

Po dolasku u Beograd, kaže Boškov, igrači će imati dva dana odmora. U sredu, 7. juna, Boškov će održati prvi trening posle turneje, a u četvrtak reprezentacija putuje u Belgiju, gde startuje na evropskom prvenstvu 13. juna, u meču sa Slovenijom.

Boškov očekuje uspeh na evropskom prvenstvu, jer je reprezentacija Jugoslavije sastavljena od "velikih fudbalera, koji igraju u velikim klubovima", koji će se sada "adaptirati u snažan tim".

Savezni selektor je, takođe, rekao da još nema "određenu jedanaestoricu" za prvi meč, jer slede još dogovori o taktici za predstojeće utakmice.

Boškov je zadovoljan učinkom Mihajlovića i Đukića u odbrani i golmana Cicovića i Kralja. Zbog dobrih igara na azijskoj turneji, selektor jugoslovenske reprezentacije ozbiljno razmišlja da Mateji Kežmanu nađe mesto u prvih jedanaest.

JUGOSLAVIJA

GOLMANI: Ivica Kralj (PSV Ajndhoven, Holandija), Željko Cicović (Las Palmas, Španija), Aleksandar Kocić (Crvena zvezda, Beograd)

ODBRANA: Ivan Dudić (Benfika, Portugalija), Slobodan Komljenović (Kajzerslautern, Nemačka), Miroslav Đukić (Valensija, Španija), Siniša Mihajlović (Lacio, Italija), Niša Saveljić (Bordo, Francuska), Goran Bunjevčević (Crvena zvezda, Beograd), Goran Đorović (Selta, Španija).

SREDINA: Slaviša Jokanović (Deportivo, Španija), Vladimir Jugović (Inter, Italija), Albert Nađ (Ovijedo, Španija), Dejan Stanković (Lacio, Italija), Jovan Stanković (Majorka, Španija), Ljubinko Drulović (Porto, Portugalija), Dragan Stojković (Nagoja Grampus Ejt, Japan), Dejan Govedarica (RKC Valvijk, Holandija).

NAPAD: Predrag Mijatović (Fiorentina, Italija), Savo Milošević (Saragosa, Španija), Darko Kovačević (Juventus, Italija), Mateja Kežman (Partizan, Beograd).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu