Sastav

| Vesti | Činjenice | Vlada | Tranzicija | Pretraga | English 


 
 
   
 

Print

 

  Naslovna > > Ministri

Ministri

DRAGAN JOČIĆ, ministar unutrašnjih poslova

Rođen je 1960. godine u Beogradu. Diplomirani pravnik, radi u advokaturi. Jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije, trenutno na funkciji potpredsednika, i član Izvršnog odbora stranke od njenog osnivanja. U dva mandata, od 1992. do 1997. godine bio je poslanik u Skupštini Srbije i gradski odbornik. Od 2000. godine odbornik u Skupštini Beograda i poslanik u parlamentu Srbije i Crne Gore.

Povratak na vrh strane

MLAĐAN DINKIĆ, ministar finansija

Rođen je 1964. godine u Beogradu. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1988. godine, gde je i magistrirao 1993. godine. Od 1990. do 1993. godine radio na ovom fakultetu kao asistent-pripravnik, a od 1994. do danas i kao asistent na predmetu Teorija i planiranje privrednog razvoja. Osnivač i koordinator Grupe 17 od 1997. do 2001. godine, potom i potpredsednik G17 Plus. Od 2000. do 2003. godine bio je guverner Narodne banke Jugoslavije, odnosno Narodne banke Srbije. Specijalizovao se u inostranstvu, gde je radio i kao predavač - Program USIA (SAD), Bergakademie Freiberg - Fakultat fur Wirtschafts - wissenschaften (Nemačka), Limburgs Universitair Centrum, Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen (Belgija), Međunarodni centar za ekonomska istraživanja (ICER) u Italiji i Kornel Univerzitet (SAD). Oženjen.

Povratak na vrh strane

ZORAN STOJKOVIĆ, ministar pravde

Rođen je 1946. godine u Beogradu. Diplomirani pravnik, radio je kao sudija Okružnog suda do kraja osamdesetih, a zatim prelazi u advokaturu. Jedan od osnivača DSS, koja ga je više puta delegirala za člana Republičke izborne komisije. Oženjen, otac dvoje dece.

Povratak na vrh strane

ZORAN LONČAR, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Rođen je 1965. godine u Novom Sadu. Doktor pravnih nauka, radi kao docent za Ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Član DSS-a i Glavnog odbora stranke od 2000. godine. Bio je pravni savetnik u komisiji koja je radila na donošenju Ustavne povelje Srbije i Crne Gore, pravni savetnik u komisiji za izradu novog ustava Srbije i član RIK-a u prethodna dva saziva. Oženjen, otac jednog deteta.

Povratak na vrh strane

IVANA DULIĆ-MARKOVIĆ, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Rođena je 1961. godine u Zagrebu. Doktorirala je poljoprivredne nauke 1999. godine u Beogradu iz oblasti biotehničkih nauka, zaštite bilja i virologije. Bila je saradnik na Biološkom fakultetu u Beogradu, a do 2003. godine i direktor Saveznog zavoda za biljne i animalne genetičke resurse. Profesor je Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci. Član G 17 plus. Udovica, majka dvoje dece.

Povratak na vrh strane

DRAGAN MARŠIĆANIN, ministar privrede

Rođen je 1950. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, radio u privredi, preduzećima "Elektron" i "Novi kolektiv", kao i u JKP Beogradski vodovod i kanalizacija. Član Demokratske stranke Srbije od njenog osnivanja, biran je u njene najviše organe, od 1997. godine obavljao je dužnost sekretara, a trenutno je na funkciji potpredsednika stranke. Na izborima 1992. godine kao kandidat DSS-a izabran je za odbornika Skupštine opštine Vračar, a zatim i za njenog predsednika. Ovu dužnost obavljao je do 1996. godine. Od 22. januara do 6. decembra 2001. godine obavljao je funkciju predsednika Narodne skupštine. Oženjen, otac jednog deteta.

Povratak na vrh strane

RADOMIR NAUMOV, ministar rudarstva i energetike

Rođen je 1946. godine u Čoki. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, odsek energetike. Od 1969. godine zaposlen je na Elektrotehničkom institutu "Nikola Tesla". Obavlja funkciju direktora Centra za elektroenergetske objekte. Predsednik je odbora DSS za Beograd. Oženjen, otac dvoje dece.

Povratak na vrh strane

VELIMIR ILIĆ, ministar za kapitalne investicije

Rođen je 1951. godine u Čačku. Diplomirao na Tehnološkom fakultetu, odsek građevinski materijali. Radio je u više građevinskih preduzeća, a od 1986. godine bavi se privatnim preduzetništvom. Na funkciji gradonačelnika Čačka od 1997. godine. Od 1990. godine bio član SPO-a, da bi 1998. osnovao Novu Srbiju čiji je predsednik. Savezni poslanik od 2000. godine. Oženjen, otac petoro dece.

Povratak na vrh strane

BOJAN DIMITRIJEVIĆ, ministar trgovine, turizma i usluga

Rođen je 1963. godine u Gornjem Milanovcu. Doktor ekonomskih nauka i vanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu na kome je doktorirao 1996. godine. Funkcioner je SPO, bio je potpredsednik Vlade Beograda od 1997. do 2000. godine i koministar za finansije u prelaznoj vladi Srbije. Oženjen, otac jednog deteta.

Povratak na vrh strane

PREDRAG BUBALO, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom

Rođen je 1954. godine u Vladičinom Hanu. Doktorirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Od 2002. godine obavlja funkciju generalnog direktora livnice "Kikinda" u Kikindi. Član Demokratske stranke Srbije. Oženjen, otac dvoje dece.

Povratak na vrh strane

SLOBODAN LALOVIĆ, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike

Rođen je 1954. godine u Beogradu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1978. godine. Funkcioner SDP. Bio je stručni konsultant u sindikatima. Radio kao sekretar Komisije za ispitivanje zloupotreba u privredi koju napušta 2002. godine nezadovoljan nedovoljnom efikasnošću njenog rada. Odbornik u Skupštini Beograda i poslanik u Narodnoj skupštini. Oženjen, otac četvoro dece.

Povratak na vrh strane

ALEKSANDAR POPOVIĆ, ministar nauke i zaštite životne sredine

Rođen je 1971. u Beogradu. Srednju školu završio je u Moskvi, a studije hemije u Beogradu. Magistrirao 1996. godine na "Florida State University" u SAD, a doktorirao 2002. godine na Hemijskom fakultetu u Beogradu, gde radi kao docent. Potpredsednik je Demokratske stranke Srbije. Višestruki je jugoslovenski atletski reprezentativac, šampion i rekorder, učesnik značajnih takmičenja.

Povratak na vrh strane

LJILJANA ČOLIĆ, ministar prosvete i sporta

Rođena je 1956. godine u Zemunu. Doktor filoloških nauka, vanredni profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu, radila i kao gostujući profesor na Filozofskom fakultetu u Prištini. Jedan je od osnivača DSS. Od 2000. godine je savezni poslanik.

Povratak na vrh strane

DRAGAN KOJADINOVIĆ, ministar kulture

Rođen je 1954. godine u Banatskom Karlovcu. Diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu, na odseku jugoslovenske književnosti i srpskog jezika. U novinarstvu je gotovo tri decenije. Bio je prvi direktor TV Studio B osnovane 1990. godine. Jedan je od osnivača Nezavisnog udruženja novinara. Direktor je TV "Metropolis" i predsednik Odbora SPO za Beograd. Oženjen, otac dvoje dece.

Povratak na vrh strane

TOMICA MILOSAVLJEVIĆ, ministar zdravlja

Rođen je 1955. godine u Kruševcu. Završio Medicinski fakultet u Beogradu 1979. godine, gde je magistrirao 1983. godine, a doktorirao 1988. godine. Stručno se usavršavao u Minhenu (Klinikum rechts der Isar), Amsterdamu (Academic Medical Centar) i Londonu (St. Marks Hospital, London Clinic). Od 2001. godine pomoćnik direktora Kliničkog centra Srbije i direktor Klinike za gastroenterologiju. Za predsednika Jugoslovenskog udruženja za gastroenterološku endoskopiju izabran je 1996. godine. Član je predsedništva G17 plus.

Jedan je od urednika časopisa "Gastroenterohepatološki arhiv". Član je predsedništva nekoliko udruženja. Bio je predsednik Organizacionog odbora Prve jugoslovenske škole digestivne endoskopije. Autor nekoliko naučnih projekata. Oženjen, otac troje dece.

Povratak na vrh strane

MILAN RADULOVIĆ, ministar vera

Rođen je 1948. godine u Malom Polju kod Han Pijeska. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a magistrirao i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Od 1974. godine radi u Institutu za književnost i umetnost u Beogradu. Član Glavnog odbora DSS. Oženjen, otac dvoje dece.

Povratak na vrh strane

VOJISLAV VUKČEVIĆ, ministar za dijasporu

Rođen je 1939. godine u Osijeku. Doktorirao 1974. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Bio je predsednik suda u Belom Manastiru, a do raspada SFRJ profesor i dekan Pravnog fakulteta u Osjeku. Od 1994. godine je generalni sekretar SPO. Bio je poslanik ove stranke i ministar za veze sa Srbima izvan Srbije u prelaznoj vladi. Oženjen, otac dvoje dece.

Povratak na vrh strane

DEJAN MIHAJLOV, generalni sekretar Vlade Republike Srbije

Rođen je u Pančevu 1972. godine. Diplomirani pravnik, poslanik i šef Poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije u Narodnoj skupštini od 2000. do 2004. godine.

 

 

   Copyright © 2024 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu